• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 200-річчя з дня народження М.М.Вербицького

200-річчя з дня народження М.М.Вербицького

2015-03-04

/Files/images/P1220308.JPG

На виконання Указу Президента України від 12.01.2015 року № 6/2015 «Про відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну»

4 березня 2015 року виповнюється 200 років з дня народження Михайла Вербицького - українського священника, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики до Українського Державного та національного Гімну.

Михайло Вербицький - всесвітньовідомий митець, основоположник професійної музики в Галичині, став одним із фундаторів національної композиторської школи України.

Композиторська діяльність Михайла Вербицького, поєднуючи західноєвропейські та національні риси, органічно увійшла в загальний процес становлення і розвитку української музичної культури.

З метою виховання в учнів патріотизму, поваги до історії та державних символів України, враховуючи важливість постаті Михайла Вербицького для розвитку української державності та української культури в Калузькій ЗОШ І-ІІІ ст.було проведено захід для учнів 7-11 класів.

Під час виховного заходу учні переглянули відеоматеріали та презентації про державні символи України, виконували пісні, декламували вірші, влаштували театралізоване дійство. У залі панувала атмосфера урочистості і, водночас, смутку. Адже згадали тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності, і Небесну Сотню, і Героїв, які загинули на Сході України. В кінці заходу учні запалили свічку скорботи та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi