Тиждень рідної мови

2015-02-26

/Files/images/IMG_1741.JPG

Уже традиційно напередодні 21 лютого протягом тижня в нашій школі пройшли найрізноманітніші заходи присвячені Міжнародному Дню рідної мови. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, години спілкування тощо.

Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови.

Метою всіх проведених заходів було:

· донести до учнів красу і багатство української мови;

· формувати відчуття краси рідної мови;

· розвивати мовленнєві здібності учнів;

· збагачувати словниковий запас;

· виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Серед учнів 1-4-х класів було проведено творчий конкурс «Диво калинове – чари барвінкові»та конкурс малюнків «Українська мова в моєму серці».Учні читали вірші , сенкани , акровірші з ілюстраціями.

20 лютого відбувся інтелектуальний конкурс «Мандрівка до країни Рідної мови » серед учнів 6-9класів, який підготувала і провела вчитель української мови Капуста Н.М. У цікавій формі проходили змагання команд «Мовознавці» та «Лінгвісти». Захоплюючим був конкурс капітанів «Перевір себе Запекла боротьба тривала 45 хвилин, результати були майже однакові, але в останньому конкурсі капітан команди «Мовознавці» Софія Татарчук вивела команду на першу сходинку. Команда «Лінгвісти» показала гарні знання також і заслуговує на відзнаку.

З нагоди святкування Міжнародного дня української писемності та мови в шкільній бібліотеці учні 8 класу провели мовно-розважальну вікторину.

Мово, веселим струмочком біжи

Та об'єднай всі джерельця малі.

Про Україну усім розкажи…

Ці слова стали епіграфом до проведення свята «Мово рідна, не мовчи», яке організували учні 8-9 класів. Були вірші, проза, цитати відомих людей, пісні, танці.

Із метою формування толерантного ставлення до національного мовного та культурного розмаїття учням Калузької ЗОШ І-ІІІ ст.був запропонаваний для перегляду фільм за участю самих учнів , а також мешканців с.Калуга « Моє село на березі Висуні – багатонаціональне».

Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули учні і понесли це в свої сім'ї та домівки.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi