УВАГА !!!

2020-04-06

ШАНОВНІ БАТЬТЬКИ! ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!! Контролюйте будь ласка де знаходяться ваші діти під час карантину!!!

Кабінет міністрів України в суботу, 4 квітня, опублікував роз’яснення нових карантинних обмежень, які почали діяти з понеділка, 6 квітня. У цих роз’ясненнях уряд пояснив, що в Україні вважається громадськими місцями, чому в громадських місцях обов’язково треба ходити в масках і уточнив, для чого на час карантину люди повинні мати з собою документи.
Чи можна ходити по вулиці без маски?
В постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.
Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні й медичні установи та інше).
Чи можна ходити по вулиці втрьох?
Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості.
Чи можна буде гуляти навколо будинку?
Це не заборонено, але діють інші обмеження: не можна пересуватися групами більше двох осіб та ходити в парки/сквери, зони відпочинку тощо.
Чи дозволено виходити на вулицю з дітьми? Чи можна дітям молодше 14 років виходити самим на вулицю?
Дітям до 14 років рекомендовано виходити на вулицю тільки у супроводі батьків чи опікунів. У постанові вказано, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях.
Але, як сказано вище, навіть під’їзд та територія навколо вашого будинку можуть підпадати під визначення громадського місця. Тому рекомендуємо дітям не покидати домівку без супроводу дорослих.
Чи можна ходити в парк або сквер?
Ні, відтепер – не можна. Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон забороняється. Це дозволяється лише у випадку, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, або через службову необхідність.
З повагою класні керівники та адміністрація школи! Бережіть своє здоровя та життя.
Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi