День української писемності та мови

2018-11-09

/Files/images/писемн.jpg

Традиційно в Калузькій ЗОШ І-ІІІ ст.відбулася низка заходів приурочених до святкування Дня української писемності та мови. Різноманітні конкурси , вікторини , виставки малюнків - це неповний перелік подій цього дня. Залюбки дітлахи підтримали ідею «Одягни вишиванку» та прийшли в барвистих сорочках , що пробудило дух патріотизму. Літературно – музичне дійство

« Розмовляй українською , адже ти – українець» підготовлене учнями школи змусило ще раз нагадати сторінки історії мови, розкрило велич і невмирущість народного скарбу. Емоційному впливу сприяв удало дібраний музичний та мультимедійний супровід.

Ще одним нетрадиційним видом діяльності стала раптівка « Моє слово українською». Аби наш народ не втратив найголовніший засіб спілкування , школярі радять частіше згадувати та плекати рідне слово , і не лише у святкові дні. Адже « нації вмирають не від інфаркту,спочатку їм відбирає мову».Цим учні хотіли продемонструвати чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість , гармонійність та милозвучність. Зустріч шанувальників мови перетворилася на свято єднання.

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi